iunie 13, 2017

Control ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență efectuează controale pentru a verifica dacă societățile dispun de o organizare corespunzătoare împotriva incendiilor.

 

Astfel, dorim să vă atragem atenția cu privire la obligativitatea deținerii stingătoarelor de incendiu și a planului de evacuare.
Planul de evacuare trebuie să fie expus la vedere, iar stingătoarele de incendiu, trebuie să fie plasate în zone ușor accesibile, numărul lor variind în funcție de suprafața utilizată.

Legea nr. 307/2006 și Ordinul nr.163/2007 prevăd măsurile care trebuie respectate în ceea ce privește organizarea apărării împotriva incendiilor la locul de muncă, iar Ordinul nr. 712/2005 conține dispozițiile privind instruirea salariaților în domeniul situațiilor de urgență.

În privința normelor tehnice pentru utilizarea, verificarea, reîncărcarea și repararea stingătoarelor de incendiu, acestea sunt prevăzute în Ordinul nr.138/2015.

Este foarte important să îndepliniți toate condițiile prevăzute de lege întrucât, în cazul unui control ISU, amenzile aplicate pot ajunge până la 10.000 RON.

De asemenea, referitor la stingătoarele de incendiu, pe lângă faptul că este obligatoriu să le dețineți, trebuie să aveți în vedere și mentenanța acestora, pentru a vă asigura că în momentul izbucnirii unui incendiu acestea sunt funcționale și pot fi utilizate pentru a evita un dezastru.

stingator 547667493

Dorim să vă atragem atenția că durata de extindere a unui foc izbucnit de la un scurtcircuit sau de la o țigară aprinsă, nu este mai mare de 45 de secunde, potrivit specialiștilor.
Așadar, cel mai indicat este să respectați si să implementați toate măsurile necesare pentru a evita producerea unui eveniment sau incident nefericit.

Totodată, trebuie să luați în considerare eliberarea ieșirilor de urgență de orice obstacol care ar putea împiedica evacuarea în timp util.

Dorim să vă informăm că toate serviciile pe care echipa de specialiști SSM PSI PREVENT le oferă, sunt abilitate și respectă în totalitate prevederile legale.

Dacă societatea dumneavoastră nu deține o documentație PSI sau dacă aceasta nu este completă, nu ezitați să ne contactați. De asemenea, puteți apela oricând la serviciul nostru de consultanță PSI gratuită.

Ne asumam reprezentarea companiei dumneavoastră pe linie de prevenirea si stingerea incendiilor la controalele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta!

Distribuie acest articol:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram