Mentenanta stingatoarelor de incendiu trebuie efectuata la un interval de minim 12 luni.
Societatea noastra va ofera servicii autorizate de:
- verificare
- incarcare
- registru de evidenta
- echipamente tehnice avansate
- personal abilitat
Va informam ca trebuie sa aveti în vedere si mentenanta stingatoarelor de incendiu, pe langa faptul ca este obligatoriu sa le detineti la sediul societatii.
Este important sa va asigurati ca în momentul izbucnirii unui incendiu acestea sunt functionale si pot fi utilizate pentru a evita un dezastru.
Echipa de specialisti SSM PSI PREVENT, in momentul in care realizeaza operatiunile de verificare si reincarcare ,in conformitate cu normele tehnice, vor aplica pe fiecare stingator o eticheta pe care sunt inscriptionate luna si anul in care s-a efectuat verificarea, reincarcarea sau repararea, precum si luna si anul pana la care trebuie efectuata urmatoarea verificare sau, dupa caz reincarcare.
De asemenea, veti fi introdusi intr-un registru de evidenta, iar noi va vom contacta in momentul in care va fi necesara efectuarea urmatoarei verificari.
Service-ul extinctorului cat si mentenanta periodica a acestuia reprezinta o parte esentiala a oricarui sistem de aparare impotriva incendiilor. Este responsabilitatea administratorului sau a persoanei desemnate pentru a contracta o societate autorizata care sa execute service-ul regulat al stingatoarelor.
Operatiunile de mentenanta a stingatoarelor presupun:
2. Se verifica daca stingatorul nu a fost utilizat verificand urmatoarele aspecte:
• cuiul de siguranta si sigiulul sunt intacte si la locul lor(Fig 1)
• indicatorul manometrului sa fie in zona verde (Fig.2), (acesta regula nu se aplica in cazul stingatoarelor cu CO2 , deoarece acestea nu sunt dotate cu manometru);
3. Se verifică dacă instrucțiunile de utilizare ale stingătorului sunt clare și vizibile;
4. Se demonteaza furtunul, dupa care se verifica daca acesta nu este infundat sau prezinta deteriorari. La remontarea acestuia obligatoriu trebuie schimbata si garnitura;
5. Curatarea stingatorului cu substante degresante;
6. Verificarea suportului de perete daca acesta este sigur si intr-o stare corespunzatoare tehnic;
8. Desfacerea valvei intr-o maniera sigura , dupa care urmeaza verificarea tuturor partilor detasabile pentru a identifica orice semn de coroziune sau blocaj;
9. Se examineaza recipientul stingatorului la interior pentru a indentifica posibile semne de coroziune;
10. Inlocuirea tuturor garniturilor cu altele noi;
11. Umplerea stingatorului;
12. Se monteaza inapoi valva;
13. Represurizarea stingatorului.