De ce este importanta verificarea stingatorului

Ghidul de mai jos prezinta cateva dintre componentele si verificarile efectuate in timpul unui service al extinctorului si detalii de ce este important ca aceste controale sa fie efectuate in mod regulat.

stingatoare 380

 

 • Sigiliul

  Sigiliul indeplineste doua functii importante: retine cuiul de siguranta pentru a impiedica iesirea accidentala aacestuia si ofera o indicatie vizuala ca stingatorul nu a fost utilizat
 • Manometru

  Indicatorul manometrului se poate bloca uneori din cauza deteriorarii sau umezelii, acest lucru poate sa inseamne ca stingatorul a pierdut presiunea complet, iar daca indicatorul se afla in zona verde insemna ca acesta este complet presurizat
 • Recipientul stingatorului

  In cazul in care corpul extinctorului prezinta semne de coroziune, urme de lovituri, ciupituri, etc, ar putea fi periculos. Exista o posibilitate ca stingatorul ar putea exploda, eliberand toata presiunea stocata instantaneu si pot rani grav utilizatorul.
 • Furtun

  In situatia in care furtunul este deteriorat, rupt, uzat, etc. exista posibilitatea ca acesta sa aiba scurgeri in timpul declansarii. In aceste situatii extinctorul va avea un rating mai mic si va fi mai putin eficace.

alte servicii...