iulie 5, 2017

Stresul la locul de munca

În zilele noastre, stresul la locul de muncă se numără printre cele mai mari provocări în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă. Acesta influențează semnificativ starea de sănătate a oamenilor precum și economiile naționale.

Scăpat de sub control, stresul duce la  “anxietatea de performanţă” , moment în care avem tendinţa să punem jobul pe primul loc şi să neglijăm aspectele ce ţin de familie, viaţă personală sau viaţă socială.
Stresul cauzat de locul de muncă este principalul factor pentru suprasolicitare și epuizare, așa numitul sindrom burnout.

 

În Uniunea Europeană, stresul în muncă reprezintă a doua problemă de sănătate legată de activitatea profesională, după afecţiunile dorsale. Acesta afecteaza 28% dintre angajatii UE.

Stresul legat de activitatea profesională apare atunci când solicitările mediului de muncă depăşesc capacitatea angajaţilor de a le face faţă sau de a le menţine sub control. Dacă este intens şi se manifestă pe o perioadă lungă de timp, stresul poate duce la apariţia unor probleme de sănătate psihică şi fizică.
Atunci când solicitările şi presiunile depăşesc anumite limite, ele conduc la stres, această situaţie fiind nefavorabilă atât pentru angajaţi cât şi pentru companie.

caseta 1

Stresul la locul de muncă este cauza a peste un sfert din totalul concediilor medicale, absenţa la locul de muncă fiind de minim două săptămâni. Costurile datorate stresului în muncă în statele membre UE reprezintă aproximativ  20 miliarde de euro pe an. 
Fiecare dintre noi poate fi victima stresului legat de activitatea profesională, indiferent de domeniul de activitate sau de mărimea societăţii în care activăm.

caseta 2

Comisia Europeană a pus în aplicare unele măsuri care au scopul de a garanta securitatea şi sănătatea lucrătorilor. Directiva cadru (89/391) prevede reglementări fundamentale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Astfel, angajatorii au obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea la locurile de muncă, inclusiv cu referire la efectele stresului în muncă, cum a fi:
• prevenirea riscurilor de stres în muncă;
• evaluarea riscurilor de stres in muncă, prin identificarea factorilor care ar putea genera niveluri crescute şi de durată ale stresului si prin identificarea angajaţilor care pot fi afectaţi.

Distribuie acest articol:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram