mai 19, 2017

Trusa sanitară de prim ajutor – obligatorie!

În conformitate cu Legea sănătății și securității în muncă, nr.319/2006, în calitate de angajatori aveți obligația de a vă asigura că sunt implementate toate măsurile necesare acordării primului ajutor la locul de muncă.

În cazul în care în timpul unui control, inspectorii ITM sesizează lipsa trusei sanitare, firma dummneavoastră riscă amenzi de la 3.000 până la 6.000 RON.

Ordinul nr. 427/2002 „pentru aprobarea componenței trusei sanitare și a baremului de materiale, ce intră în dotarea posturilor de prim ajutor fără cadre medicale”, prevede în mod clar că trusa sanitară nu trebuie să lipsească din dotarea posturilor de prim ajutor fixe cum ar fi unitățile de de producție, spațiile comerciale și de depozitare, instituții, unitățile de învățământ, cultură și artă, autogări, aeroporturi, unități de alimentație publică și hotelieră.

În ceea ce privește societățile în care se desfășoară activități industriale, cele prestatoare de servicii către populație sau agricole, angajatorii au obligația să furnizeze cel puțin o trusă medicală la fiecare 25 de persoane.

Potrivit legii, componentele trusei medicale trebuie să fie repartizate într-o cutie din material plastic, cu colțuri și muchii rotunjite.

Trusa sanitară poate fi dotată pe lângă conținutul minim obligatoriu și cu alte dispozitive medicale care să contribuie la acordarea primului ajutor pentru rănit, cum ar fi folia termoizolantă, în caz de arsuri.

De asemenea, etanşeitatea trusei sanitare este obligatorie, pentru a proteja conținutul acesteia de factori exteriori care ar putea dăuna eficienței componentelor.

Totodată pe ambalaj trebuie să fie inscripţionată, denumirea produsului şi a furnizorului , respectiv a producătorului.

Nu în ultimul rând, este necesar să aveți în vedere condițiile de depozitării şi să vă asigurați că este menținută integritatea componentelor, conform prevederilor legale.

Astfel, pe lângă obligativitatea existenței trusei sanitare de prim ajutor în cadrul oricărui sediu comercial, respectiv instituții publice, putem constata și utilitatea acesteia, în condițiile în care viața unui om poate fi efectiv salvată.

Accesați ramura  magazin on-line, în cazul în care societatea dumneavoastră trebuie dotată cu trusa sanitară sau orice alt produs de prim ajutor, siguranță auto sau echipamente de protecție.

poza1 54
Distribuie acest articol:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram